SOLEMAIDS

SOLEMAIDS zijn ontwerpen om hielpijn te verlichten als gevolg van de ziekte van Sever Schinz. De zolen halen de druk van de achterkant van de hiel weg door een wig te plaatsen en laat de hielen ‘zweven’. Hierdoor zal jouw kind minder of geen last ervaren aan de hiel en snel weer kunnen sporten!

De fysio man

De ziekte van Sever Schinz

Hielpijn komt vaak voor bij kinderen en wordt vaak veroorzaakt door de ziekte van Sever Schinz. De ziekte van Sever Schinz vormt een druk op de achterkant van het hielbeen en komt het meest voor bij zeer actieve kinderen van 9 tot 14 jaar. De ziekte van Sever Schinz ontwikkelt zich wanneer een herhalende belasting de groeizone van het hielbot verstoort.

De fysio man

SOLEMAIDS in sportschoenen

Het is belangrijk dat de juiste schoenmaat wordt gedragen. Wanneer dat niet het geval is, is het niet mogelijk om de voordelen van SOLEMAIDS optimaal te benutten. Voordat onze zolen geplaatst worden verwijderen we de originele binnenzolen. Om ervoor te zorgen dat onze zolen goed passen vragen we om de sportschoenen mee te nemen wanneer we metingen gaan doen!

De fysio man

Gewend raken aan SOLEMAIDS

Uit ervaring blijkt dat kinderen moeten wennen aan de nieuwe binnenzolen. In stijve schoenen kunnen blaren ontstaan omdat er te weinig ruimte overblijft in de binnenkant van de schoen. Daarnaast kan het voorkomen dat er meer druk wordt ervaren onder de voetboog. De druk neemt meestal binnen 1 tot 3 weken af.

Bij het aanschaffen van nieuwe schoenen raden we aan om de SOLEMAIDS mee te nemen zodat het direct duidelijk is of de zolen goed voelen in de schoen. 

De fysio man

Wanneer merk je het effect van SOLEMAIDS?

Wij raden aan om de zolen minimaal 6 maanden te dragen. De eerste paar weken dienen kinderen de zolen ook in hun vrijetijdsschoenen te dragen om te wennen. Daarna zal het kind ervaren dat sporten veel comfortabeler wordt. Na 6 maanden kun je proberen om de zolen minder vaak te laten dragen tijdens het sporten. Wanneer de pijn terugkeert is het verstandig om de zolen continue te dragen.

De fysio man

Reinigen van SOLEMAIDS

SOLEMAIDS zijn gemaakt van organisch materiaal met een afgedichte celstructuur. Ze absorberen geen zweet en vocht. We raden daarom aan om de zolen te laten drogen nadat ze nat zijn geworden.

SOLEMAIDS kunnen gewassen worden in zeepachtig water bij een temperatuur van 30 graden Celsius. Indien nodig laten drogen op kamertemperatuur.

SOLEMAIDS mogen niet in de wasmachine of wasdroger, of gedroogd worden in een droogkast of dergelijke.

Wil jij snel van je hielklachten af?

Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een intakegesprek!