Op zoek naar fysiotherapie in Amsterdam-West? De Fysio Man in Amsterdam-West helpt je graag van je lichamelijke klachten of hardnekkige blessures af. Er wordt gekeken naar een persoonlijk plan om vervolgens te starten met algemene fysiotherapie of een van onze specialistische behandelingen.

Wij gaan voor een snel herstel!

Bij De Fysio Man gaan we voor een snel herstel! 80% procent van onze patiënten is binnen een paar behandeling klachten vrij. Wij maken gebruik van de nieuwste behandelingstechnieken en kijken naar het lichaam als geheel. Op deze manier kunnen we jou een optimale dienstverlening aanbieden en snel van je klachten afhelpen.

Fysiotherapiebehandelingen

Binnen onze praktijk hebben we diverse specialisten rondlopen om er voor te zorgen dat jij weer klachtenvrij kan bewegen. Wij lichten onze specialismes hieronder toe.

Fysiotherapie

Heb je moeite met bewegen door een sportblessure, een overstrekking van je spieren of een verkeerde houding? Dan heb je baat bij algemene fysiotherapie. Fysiotherapie richt zich op de zachtere delen van het lichaam, zoals de spieren, banden en zenuwen.

Manuele therapie

Manuele therapie richt zich op de hardere delen van het lichaam, zoals de gewrichten. Deze behandeling is zinvol wanneer je stijf bent en lastig kunt bewegen. Het doel van manuele therapie is om de beweeglijkheid en houding te verbeteren. Dit doen we door kleine, pijnloze en nauwkeurige oefeningen uit te voeren.

Craniofaciale therapie

Craniofaciale therapie, ook wel bekend als CRAFTA, is een onderhouds- en behandelmethode gericht op problemen van de kaak, hals, nek en schedel.

Deep tissue massage

Een deep tissue massage lijkt veel op de klassieke massage maar de bewegingen zijn langzamer en de druk is dieper. Deze massage wordt vooral gebruikt bij mensen met chronische spanningsgebieden, zoals een stijve nek, spanning in de lage rug en pijnlijke schouders.

De 4xT methode

De 4xt methode is een methode die zich niet richt op de gewrichten of spieren maar op het bindweefsel. Bindweefsel komt overal in het lichaam voor en houdt de huid, gewrichten, spieren en organen bij elkaar. Bijzonder aan deze manier van behandelen is dat er niet wordt gekeken naar de oorzaak, maar dat we op zoek gaan naar een oplossing om de pijn te verlichten.

Dry Needling

Dry Needling is een behandeltechniek waarbij er een fijne en droge naald in de huid en spier wordt aangebracht. Na het aanbrengen van de naald trekt de spier eerst even samen en ontspant daarna langdurig. Deze behandeling is effectief om spierknopen los te weken en de pijn te verminderen.

Triggerpoint therapie

Triggerpoint therapie richt zich op triggerpoints. Deze spierknopen voelen aan als kleine knoopjes en worden veroorzaakt door stress, overbelasting, verwondingen en littekens. Door druk uit te voeren op deze triggerpoints in de spieren wordt de pijn verlicht.

De Fysio Man in Amsterdam-West

Heb jij last van klachten en ben je benieuwd welke behandeling het beste bij jou past? Maak nu direct een afspraak! Wij werken niet met lange wachtlijsten én zijn ’s avonds geopend, waardoor je snel geholpen wordt.

Afspraak maken