Bindweefsel
technieken

De fysio man

WAT IS DEEP TISSUE MASSAGE?

Een deep tissue massage is een krachtige massage, afgewisseld met zachte aanrakingen. Het komt overeen met een klassieke massage, maar de bewegingen bij een deep tissue massage zijn langzamer en de druk is dieper. De bewegingen zijn voornamelijk gefocust op de spanningsvelden en pijn.

Wanneer er sprake is van chronische spierspanning of letsel, zijn er meestal verklevingen in de spieren, pezen en gewrichten. Deze verklevingen kunnen de bloedsomloop blokkeren en pijn en ontstekingen veroorzaken en daarnaast kan je je minder goed bewegen.

De fysio man

VERLICHTEN VAN PIJN

Deep tissue massage werkt door verharde, verkleefde gebieden af te breken en zo de pijn te verlichten. De fysiotherapeut doet dit door druk of frictie uit te oefenen op het lichaam. De spieren worden hierdoor op hun natuurlijke plaats en spanning teruggebracht. Zo komt het lichaam weer in balans.

De fysio man

CHRONISCHE SPANNINGSGEBIEDEN

Deep tissue massage wordt vooral gebruikt bij mensen met chronisch spanningsgebieden, zoals een stijve nek, spanning in de lage rug en pijnlijke schouders. In spieren en bindweefsel kunnen ook emoties opgeslagen worden en deze kunnen door massage vrijkomen.

Wil jij snel van je klachten af?

Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een intakegesprek!