TRIGGERPOINT THERAPIE

Hoofdpijn, nek-, schouder- of rugpijn zijn voor veel mensen terugkerende ongemakken. Om die tegen te gaan slikken ze een pijnstiller of gaan misschien naar de sauna. Maar wist je dat deze pijnen veroorzaakt kunnen worden door triggerpoints?

DE FYSIO MAN

WAT ZIJN TRIGGERPOINTS?

Triggerpoints zijn microverkrampingen in spieren. Ze voelen aan als kleine pijnlijke verhardingen of ‘knoopjes’. Triggerpoints kunnen ontstaan door stress, overbelasting, verwondingen en littekens.

Triggerpoints zijn de meest voorkomende oorzaak van pijnklachten in het menselijk lichaam. De pijn die deze punten veroorzaken kan zich lokaal uiten of op hele andere plekken in het lichaam. Gelukkig is er wat aan te doen!

DE FYSIO MAN

DE BEHANDELING

Door triggerpoint therapie, het uitoefenen van druk op triggerpoints in de spieren, kan pijn worden verlicht en kunnen functies van verzwakte lichaamsdelen weer worden verbeterd. Steeds meer wetenschappelijke onderzoeken en ervaringen van patiënten wijzen uit dat triggerpoint therapie een zeer effectieve behandelmethode is bij veel lichamelijke pijnklachten. Een therapie die veel meer aandacht verdient.

Maak een afspraak voor een intakegesprek

Wanneer je je bij ons aanmeldt wordt er eerst een intake gedaan. Hierin wordt besproken wat jouw klachten zijn. Naar aanleiding daarvan wordt besloten wat voor jou de beste behandel methode is.

Afspraak maken