DRY NEEDLING

Dry needling is een behandeltechniek, waarbij een fijne naald (acupunctuurnaald) in de huid en spier wordt gebracht. Dit is een ‘droge’ naald en geen holle naald. Er wordt geen vloeistof in de spier gebracht, vandaar ook de naam ‘dry’ needling. Deze techniek is uiterst effectief voor behandeling van triggerpoints, oftewel spierknopen.

De fysio man

WAT ZIJN SPIERKNOPEN?

Een spierknoop kan ontstaan door een spontane verkeerde beweging of als gevolg van een ongeval. Ze kunnen ook ontstaan door een langdurig verkeerde houding of veel repeterende bewegingen. Wanneer spieren langere tijd niet gebruikt worden, bijvoorbeeld na gips, ‘slappe’ ligamenten in enkels of knieën of stress, kunnen ook spierknopen ontstaan.

De pijn die je kunt ervaren van spierknopen varieert van een zwaar, stekend, zeurend of drukkend gevoel tot een doof of tintelend gevoel.

De fysio man

DE BEHANDELING

Door in een spierknoop te prikken treedt er lokaal een twitch-respons op. De spier trekt even kort samen en zal daarna langdurig ontspannen. De doorbloeding in het aangedane gebied kan dan weer op gang komen, zodat afvalstoffen worden afgevoerd en voedingstoffen en zuurstof weer aangevoerd. Zo kan de spier zich herstellen en verminderd de pijn.

Wil jij snel van je klachten af?

Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een intakegesprek!