CRANIOFACIALE THERAPIE

Craniofaciale therapie, ook wel bekend als CRAFTA is een onderzoek- en behandelmethode binnen de fysiotherapie die zich richt op problemen in het gebied van de kaak, hals, nek en schedel.

Maak een afspraak
Direct bellen
DE FYSIO MAN

WAT IS CRANIOFACIALE THERAPIE?

Wanneer er sprake is van chronische spierspanning  of letsel, zijn er meestal verklevingen in de spieren, pezen en gewrichten aanwezig. Deze verklevingen kunnen de bloedsomloop blokkeren en pijn en ontstekingen veroorzaken.

Bij De Fysio Man wordt craniofaciale therapie aangeboden door een gespecialiseerde fysiotherapeut. Craniofaciale therapie is de meest gekozen therapievorm om kaakklachten te behandelen.

DE FYSIO MAN

BIJ WELKE  KLACHTEN IS CRANIOFACIALE THERAPIE GESCHIKT?

  • Hoofdpijnklachten

  • Pijn in de kaak, kauwstoornissen, slikproblemen, knars of klemklachten van de kaak

  • Tandpijn, aangezichtspijn, occlusiestoornis (verkeerde beet van kaak)

  • Duizelingen, evenwichtsstoornissen of oorsuizen (tinitus)

DE FYSIO MAN

DE BEHANDELING

Na een uitgebreid intakegesprek en onderzoek worden de klachten in kaart gebracht en wordt er samen een behandelplan opgesteld. De behandeling bestaat uit informeren, adviseren, manuele technieken en een op maat gemaakt oefenprogramma.

DE FYSIO MAN

VERWIJZING EN VERGOEDING

Voor de Craniofaciale therapie is geen verwijzing nodig. De therapie wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering (fysiotherapie). Heeft u geen aanvullende verzekering? Onder het kopje tarieven vindt u de kosten voor de behandeling.

Wil jij snel van je klachten af?

Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een intakegesprek!    *Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.