CRANIOFACIALE THERAPIE

CRAFTA, ook wel bekend als craniofaciale of craniomandibulaire therapie, is een onderzoek- en behandelmethode binnen de manuele therapie die zich richt op pijn en stoornissen in het gebied van het hoofd, kaak, hals en nek. Daarnaast heeft de CRAFTA therapeut specifieke kennis van stoornissen aan de schedel.

De fysio man

WAT IS CRANIOFACIALE THERAPIE?

CRAFTA is een zeer gespecialiseerde opleiding in manueel therapie die gericht is op het behandelen van pijn en stoornissen in het gebied van het hoofd, de hals, de kaak en de nek. Wanneer er sprake is van chronische spierspanning of letsel, zijn er meestal verklevingen in de spieren, pezen en gewrichten aanwezig. Deze verklevingen kunnen de bloedsomloop blokkeren en pijn en ontstekingen veroorzaken.

Bij De Fysio Man wordt craniofaciale therapie aangeboden door een gespecialiseerde fysiotherapeut. Craniofaciale therapie is de meest gekozen therapievorm om kaakklachten te behandelen.

De fysio man

BIJ WELKE KLACHTEN IS CRANIOFACIALE THERAPIE GESCHIKT?

De fysio man

DE BEHANDELING

Na een uitgebreid intakegesprek en onderzoek worden de klachten in kaart gebracht en wordt er samen een behandelplan opgesteld. De behandeling bestaat uit informeren, adviseren, manuele technieken en een op maat gemaakt oefenprogramma.

De fysio man

VERWIJZING EN VERGOEDING

Voor de Craniofaciale therapie is geen verwijzing nodig. De therapie wordt vergoed vanuit je aanvullende verzekering (fysiotherapie). Heb je geen aanvullende verzekering? Onder het kopje tarieven vind je de kosten voor de behandeling.

Wil jij snel van je klachten af?

Laat je gegevens hieronder achter en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op voor een intakegesprek!