Bindweefselmassage Amsterdam

Een bindweefselmassage is een krachtige behandeling die niet altijd pijnloos is. Gelukkig is het een behandeling die effectief is en snel resultaat heeft. Niet iedereen heeft baat bij een bindweefselmassage. Daarom bespreken we bij De Fysio Man tijdens een fysiotherapiebehandeling de klachten en bekijken we of een bindweefselmassage de oplossing is.

Wat is bindweefsel?

Bindweefsel is elastisch weefsel dat je organen beschermt. Daarnaast ondersteunt het de bloedvaten, zenuwen en spieren Zo zijn botten, kraakbeen en vetweefsel soorten bindweefsel die jou beschermen. Bindweefsel speelt een belangrijke rol bij:

Wat is een bindweefselmassage?

Een bindweefselmassage is een massagetechniek die zich richt op verklevingen in de spieren, pezen en gewrichten. Deze verklevingen ontstaan door chronische spierspanning of letsel. Tijdens een bindweefselmassage oefenen we druk uit op het lichaam waardoor spieren weer op hun natuurlijke plaats komen en de spanning wordt teruggebracht. Zo worden verklevingen opgelost en komen de opgekropte afvalstoffen los. Wij raden onze cliënten aan om de dagen na een bindweefselmassage veel water te drinken.

Wanneer een bindweefselmassage?

Er zijn verschillende soorten bindweefselmassages. Daarom kijken onze specialisten naar jouw klachten en algemene conditie. Zo kunnen we een plan op maat maken.

Een bindweefselmassage biedt uitkomst bij:

Kosten bindweefselmassage

De kosten voor een bindweefselmassage zijn afhankelijk van de duur van de sessie. Bekijk hier onze tarieven.

Reguliere zitting                                   €35,00

Lange zitting fysiotherapie                €70,00

Fysiotherapie aan huis                       €45,00

Eenmalig consult fysiotherapie        €51,00

Screening                                              €12,00

Zorgverzekering bindweefselmassage

De kosten voor bindweefselmassage worden niet vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Met een aanvullende dekking, zoals alternatieve geneeswijzen, is het mogelijk om de kosten wel vergoed te krijgen. Vraag dit eerst na bij de verzekeraar! Ook de voorwaarden kunnen per zorgverzekeraar verschillen, let hier dus goed op. Bij verschillende zorgverzekeraars worden de kosten voor een bindweefselmassage alleen vergoed als de behandeling wordt uitgevoerd door een arts. Tevens is het verstandig om te vragen naar een maximumbedrag  of een maximaal aantal behandelingen dat wordt vergoed.
De veelvoorkomende locaties van spierknopen

Bindweefselmassage door De Fysio Man

Onze specialisten staan klaar om je klachten te verhelpen door middel van een bindweefselmassage. Neem direct contact met ons op voor een behandeling of voor meer informatie.