Rugklachten therapie

We zien veel mensen voorbij komen met rugklachten. Niet gek natuurlijk na al het thuiswerken wat we de afgelopen tijd massaal hebben gedaan. Helaas kunnen de rugklachten langere tijd blijven, zeker als je er niets aan doet en geen goede houding aanhoudt tijdens het werken. Met therapie zorgen we ervoor dat je klachten snel verminderen en je weer pijnvrij kunt bewegen en werken. Benieuwd hoe wij je kunnen helpen? Lees het in deze blog of neem contact op met onze praktijk voor meer informatie!

Therapie voor rugklachten

De soort therapie is afhankelijk van jouw rugklachten. Heb je chronisch last van je rug of is de rugpijn ontstaan tijdens het werken of het sporten? Samen achterhalen we eerst de oorzaak en bespreken we welke klachten je ervaart. Vanuit hier bepalen we samen een behandelingsplan op maat. Je kunt bij De Fysio Man terecht voor de volgende soorten therapie:

Soorten rugklachten

Om te bepalen welke behandeling het beste bij jou past, kijken we niet alleen naar de oorzaken maar ook welke pijn je ervaart. Over het algemeen maken we onderscheid in de volgende soorten rugpijn:

Lage rugpijn

Lage rugpijn is een van de meest voorkomende soorten rugpijn die we binnen onze praktijk zien. Door de oorzaak van de rugpijn aan te pakken verminderen we je klachten. We adviseren altijd om zelf thuis aan de slag te gaan met oefeningen, dit zorgt ervoor dat de rugklachten minder snel terugkomen.

Acute rugpijn

Het woord zegt het al: acute rugpijn komt ineens opzetten. In de meeste gevallen komt dit door een verkeerde beweging. Dit kan gebeuren tijdens het sporten, maar bijvoorbeeld ook tijdens het schoonmaken of werken. Acute rugpijn wordt herkend aan een gevoel dat ‘de pijn erin is geschoten’. 

Chronische rugpijn

Heb je lange tijd last van rugklachten? Dan is het erg belangrijk om actief aan de slag te gaan met fysiotherapie. Door middel van de juiste therapie zorgen we ervoor dat de klachten verminderen én minder snel terugkomen.

Onze fysiotherapeuten staan voor je klaar

Olaf Metzelaar

Julian Zurheide

Merel van den broek

Maxim Wijngaards

Jordy pos

Cas Gorts

Rugklachten therapie door De Fysio Man in Amsterdam-West

Heb jij last van rugklachten en wil je hier graag snel van af? De fysiotherapeuten van De Fysio Man in Amsterdam-West staan voor je klaar! Neem vrijblijvend contact op met onze praktijk en ontdek wat wij voor je kunnen betekenen. Wij hanteren geen lange wachtlijsten en zijn ook ’s avonds geopend. Zo kun je altijd snel terecht!