Triggerpoints behandelen

Triggerpoints, ook wel spierknopen genoemd, kunnen op verschillende manieren worden behandeld. Welke therapie het beste aansluit is afhankelijk van jouw voorkeur. De Fysio Man behandelt de triggerpoints door middel van Dry Needling of Triggerpoint therapie. De klachten zijn in de meeste gevallen binnen 4 tot 8 sessies verholpen.

Wat zijn triggerpoints?

Triggerpoints zijn kleine verkrampingen in de spieren. Ze zijn te herkennen aan kleine pijnlijke verhardingen in de spier en komen vaak voor in de nek, op de schouders of in de rug.

Oorzaak van triggerpoints

Door een gebrek aan doorbloeding en zuurstof ontstaat er een gevoelige plek. De pijn kan echter ook doorstralen naar een ander deel van het lichaam. Triggerpoints kunnen op verschillende manieren ontstaan:

Dry needling

Met een fijne naald prikken we in de spier. Hierdoor trekt de spier even samen waarna de spier langzaam ontspant. Hierdoor komt de doorbloeding weer op gang en kunnen de afvalstoffen gemakkelijker worden afgevoerd. Naar verloop van tijd herstelt de spier zich en vermindert de pijn.

Triggerpoint therapie

Als je niet van naalden houdt dan raden wij triggerpoint therapie aan. Met triggerpoint therapie wordt er met een massage druk uitgeoefend op de triggerpoints waardoor de spier wordt verlicht en zich weer kan herstellen.

Zorgverzekering dry needling en triggerpoint therapie

Dry needling en triggerpoint therapie worden voor volwassen niet vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Met een aanvullende zorgverzekering worden de kosten voor een behandeling wel gedekt. Bekijk voor de zekerheid je huidige polis om te zien of je in aanmerking komt voor een vergoeding voor dry needling en triggerpoint therapie.

Triggerpoints-behandelen

Triggerpoints laten behandelen door De Fysio Man

De Fysio Man helpt je graag van je triggerpoints af door middel van een dry needling of triggerpoint therapie behandeling. Neem direct contact met ons op voor een afspraak.