Sportfysiotherapie Amsterdam-West

Wil je weer lekker gaan sporten maar staat een blessure je in de weg? De gespecialiseerde sportfysiotherapeuten van De Fysio Man uit Amsterdam-West helpen je graag van je blessures af. Samen met jou maken we een persoonlijk behandelplan en richten we ons op een snel en effectief herstel.

Wat is sportfysiotherapie?

Sportfysiotherapie richt zich op sporters op alle niveaus. Tijdens het bewegen kunnen blessures ontstaan waardoor sporten niet meer hetzelfde is als voorheen. Door middel van sportfysiotherapie kunnen we een gericht behandelplan maken en vervolgens met specifieke oefeningen trainen waardoor je spieren sterker worden en de kans op een terugval wordt verkleind.

Veel voorkomende klachten

Er zijn een aantal klachten waarbij sportfysiotherapie zeer geschikt is. Wij zetten de meest voorkomende klachten voor je op een rij. Herken jij je hierin? Blijf dan niet te lang rondlopen met pijn en maak een afspraak bij een sportfysiotherapeut.

  • Peesblessures
    Een peesblessure zien we vooral bij mensen die fitnessen of hardlopen. De pezen raken overbelast door verkeerd of zwaar tillen en te intensief hardlopen. Pezen kunnen dan niet op tijd herstellen waardoor er irritatie ontstaat.
  • Spierblessures
    Spierblessures ontstaan na een spierscheuring. Zo’n spierscheuring ontstaat meestal door een snelle, krachtige beweging waarbij de spier als het ware een klap krijgt door teveel kracht.
  • Sporttrauma’s
    Sporttrauma’s zijn minder heftig dan pees- en spierblessures maar kunnen alsnog veel pijn veroorzaken. Voorbeelden van sporttrauma’s zijn enkelverzwikkingen en een meniscusblessure.

Snel van je sportblessures af!

Ons doel is om jou zo snel mogelijk weer aan het sporten te krijgen. En bij 80% van onze patiënten lukt dat al binnen een paar behandelingen. Om je nog sneller te helpen werken wij altijd met de nieuwste behandeltechnieken, hebben we geen lange wachtlijsten en zijn we ook in de avonduren geopend. Meteen een afspraak maken? Neem contact met ons op!

Zorgverzekering sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie wordt voor mensen boven de 18 jaar meestal niet vergoed vanuit de basiszorgverzekeringen. Met een aanvullende zorgverzekering is het wel mogelijk om sportfysiotherapie (deels) vergoedt te krijgen. Bekijk voor de zekerheid je huidige polis om te zien of je in aanmerking komt voor een vergoeding voor sportfysiotherapie.

Sportfysiotherapie

Sportfysiotherapie Amsterdam-West bij De Fysio Man

Ben je op zoek sportfysiotherapie in Amsterdam-West? Zoek niet verder! De Fysio Man helpt je graag zo snel mogelijk van je blessures af. Neem nu meteen contact met ons op voor een afspraak!