Dry needling Amsterdam-West

Heb je last van spierknopen oftewel triggerpoints? Dan biedt dry needling uitkomst. Bij De Fysio Man in Amsterdam-West helpen onze specialisten je graag van je klachten af!

Wat is dry needling?

Dry needling is een nieuwe behandeltechniek in de fysiotherapie. Deze techniek is speciaal bedoeld om triggerpoints en spierknopen te behandelen. Er wordt een fijne naald in de huid en spier aangebracht waardoor de spier even aanspant en vervolgens langdurig ontspant. Hierdoor komt de doorbloeding weer op gang en kunnen afvalstoffen worden afgevoerd en voedingsstoffen weer worden aangevoerd.

Voel je de naald?

Nee, je voelt de naald niet! Je voelt alleen dat de spier die aangeprikt wordt even samentrekken. Dit is meestal van korte duur.

Wat is een triggerpoint?

Een triggerpoint is een knoop in een spier, die veel pijn kan veroorzaken. De pijn die je kunt ervaren van spierknopen varieert van een zwaar, stekend, zeurend of drukkend gevoel tot een doof of tintelend gevoel.

Hoe ontstaat een triggerpoint?

Er zijn meerdere oorzaken van een triggerpoint. De meeste triggerpoints ontstaan door:

Acute beweging

Door een plotselinge verkeerde beweging

Chronisch

Door langdurig een verkeerde houding aan te nemen.

Passiviteit

Door het gebrek aan lichaamsbeweging kunnen triggerpoints ontstaan. Denk hierbij aan een blessure, gips of een brace.

Psychologisch

Stress of een depressie kunnen een oorzaak zijn voor triggerpoints.

Zorgverzekering Dry Needling behandeling

Dry needling wordt niet vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Met een aanvullende zorgverzekering is het wel mogelijk om de kosten voor dry needling te vergoeden. Bekijk voor de zekerheid je huidige polis om te zien of je in aanmerking komt voor een vergoeding voor dry needling.

Dry needling Amsterdam-West bij De Fysio Man

Ben je op zoek naar een ervaren fysiotherapeut in Amsterdam-West voor een dry needling behandeling? Dan staat De Fysio Man voor je klaar! Neem nu meteen contact met ons op voor een afspraak!