Deep tissue massage Amsterdam-West

Op zoek naar een deep tissue massage in Amsterdam-West? De specialisten van De Fysio Man helpen je graag! Meer weten over de behandeling en de voordelen? Lees dan snel verder!

Wat is een deep tissue massage?

Een deep tissue massage is een veel gebruikte term en richt zich op het dieper gelegen weefsels in het lichaam. Een deep tissue massage heeft veel overeenkomsten met een klassieke massage. Het grote verschil zit in het tempo en de druk van de bewegingen. De bewegingen van een deep tissue massage zijn langzamer en de druk is dieper.

Wanneer is een deep tissue massage van toegevoegde waarde?

Wanneer je vaak last hebt van spierpijn kan een deep tissue massage uitkomst bieden. Een deep tissue massage wordt daarom vaak gebruikt bij mensen met chronische spanningsgebieden, zoals een stijve nek, spanning in de onderrug en pijnlijke schouders.

Verlichten van pijn

Door spierspanningen of letsel kunnen spieren, pezen en gewrichten aan elkaar blijven kleven. Een deep tissue massage breekt deze gebieden af waardoor de pijn wordt verlicht. De spieren worden dan weer naar hun natuurlijke plaats gebracht en komt het lichaam weer in balans.

Een deep tissue massage wordt niet alleen gebruikt bij mensen met chronische spierspanning. In de spieren en bindweefsels worden namelijk ook emoties opgeslagen die gelukkig kunnen worden opgelost door een massage.

Voordelen van een deep tissue massage

Er zitten een aantal voordelen aan een deep tissue massage die we je niet willen onthouden.

Verbetert de bloeddruk

Door de spanning en stress uit de spieren te halen wordt de bloeddruk verbetert.

Verbetert de bloedcirculatie

Wanneer de spieren chronische verkrampt zijn, is de bloedcirculatie en dus de aanvoer van zuurstof geblokkeerd.

Voel je direct beter na een massage

Tijdens een massage maakt je lichaam serotonine aan. Dit staat bekend als het ‘gelukshormoon’ waardoor je je meteen beter voelt.

Goed voor de huid

Doordat bloed en zuurstof beter circuleert wordt de huid minder slap en gaat het huidveroudering tegen.
Bindweefsel Technieken

Deep tissue massage bij De Fysio Man in Amsterdam-West

Overtuigd van de voordelen van een deep tissue massage? Maak een afspraak met onze specialisten! Wij helpen je graag.