De Reset - Reset je lichaam met behulp van Pilates


  • Pilates bij de Fysioman
  • Pilates bij de Fysioman

De RESET

Reset je lichaam met behulp van Pilates

Trainers: Joe & Sterrin

Woensdag 18.30 - 19.30

V

anaf nu kun je bij De Fysio Man onze nieuwe Reset-lessen komen volgen. In een groep van maximaal 6 gaan we werken aan het ‘resetten’ van je lichaam, met behulp van Pilatesoefeningen, met een twist.

Wat is het doel van de Reset lessen?

1. Slechte beweeggewoonten – leer ze af, en leer nieuwe, betere gewoonten waarmee je op een veiligere, efficiëntere manier beweegt.

2. Zwakke spieren in je buik en rug – weg ermee! Vervang ze met sterkere, meer weerbare spieren die je lichaam kunnen beschermen tegen blessures en overbelasting.

3. Flexibiliteit - maak met de oefeningen spieren en eventuele verklevingen los en wordt weer flexibel.

Met andere woorden – Reset je lichaam!

Core strength

Als fysiotherapeut ben ik ervan overtuigd van dat Pilates helpt bij het verbeteren van je houding en de zogenaamde ‘core strength’ (buik- en rugspieren). En een betere houding en sterkere spieren helpen een beter beweegpatroon in de hand, waardoor je minder last van klachten zult hebben.

Daarom hebben personal trainer Sterrin Beekman en ik de handen ineen geslagen en een speciale les ontwikkeld die de principes van Pilates combineert met een aantal van onze favoriete en meest effectieve oefeningen voor flexibiliteit en een sterkere core.

Wat Pilates precies is en waarom het goed voor je is, lees je hier

Fitnessballen

Naast de klassieke Pilatesoefeningen, hebben we nog een extra element toegevoegd. Het maakt de lessen leuker, en de oefeningen effectiever: fitnessballen. Je hebt ze vast wel eens gezien, ze zien eruit als een skippybal zonder handvat.

Het mooie van deze fitnessballen is – hoe minder stabiel het oppervlak waarop je je oefeningen doet, hoe meer spieren je gebruikt. Een bonus dus! Wat je hiermee zult bereiken is dat je langzaam steeds meer controle over je spieren opbouwt en je bewust wordt van wat er allemaal gebeurt in je lichaam bij het doen van de oefeningen. Daarnaast is het ook gewoon een leuke nieuwe manier om je buikspieren te trainen.

Je eigen persoonlijke masseur ben je zelf

Wat is er fijner dan je persoonlijke masseur altijd bij je te hebben? Massage in combinatie met beweging kan positieve effecten hebben op probleemgebieden. In deze lessen leren we je een aantal massage-oefeningen waarmee je deze gebieden zelf te lijf kunt gaan – tijdens de les, of thuis.

Aanmelden?

De eerste proefles is woensdag 14 december, 18:30-19:30 uur.

Schrijf je via onderstaande link (Kies in het menu voor 'Reset-Pilates') of bel Joe of Sterrin om je aan te melden:

Joe: 06 3814 3063

Sterrin: 06 1488 5252

Joe McConnell is fysiotherapeut en Pilatesdocent bij De Fysio Man. Hij heeft zijn opleiding afgerond aan King’s College in Londen en is sinds 2012 werkzaam als fysiotherapeut.

Sterrin Beekman is een gediplomeerd personal trainer en expert op het gebied van core, revalidatietraining en voedingsadvies bij De Fysio Man.