Klachtenvrij met Pilates?


  • Pilates bij de Fysioman

Bij De Fysio Man gaan we binnenkort ook Pilates-lessen aanbieden. Maar wat is Pilates nu precies, en waarom is het iets voor jou?

Anders dan Yoga

V

eel mensen denken dat Pilates hetzelfde is als yoga. Hoewel er bepaalde overeenkomsten zijn, is Pilates specifiek ontworpen door (jawel) Joseph Pilates en verder ontwikkelt als manier om rugklachten te verhelpen door het versterken van de spieren van de ‘core’ oftewel buik- bekken- en rugspieren.

Doordat je werkt aan het versterken van de dieper gelegen spieren, gaan deze harder voor je werken en krijg je een betere houding. Een betere houding betekent een beter gebruik van je spieren, en dus minder klachten

Oke, maar is het iets voor mij?

Heb jij last van nek- of rugklachten? Dan is Pilates zeker een goed idee voor jou. Door de oefeningen bouw je niet alleen kracht op waardoor je je rug beschermt, maar blijven je rugspieren ook in beweging. Als je pijn hebt, wordt je vaak stijf, en dat is ontzettend slecht voor je herstel.

In Pilates doe je een serie oefeningen die als doelstelling hebben je sterker te maken, en je spieren op de juiste manier te laten bewegen. Veel mensen die pijnklachten hebben, hebben een onnatuurlijk beweegpatroon ontwikkelt en met Pilates proberen we dit te herstellen.

Je traint in een groep onder leiding van een docent je buikspieren, nekspieren, bekkenspieren en rugspieren. Dat je lichaam daar ook nog strakker van wordt, is een mooie bijkomstigheid!

Pijn weg? Hou ‘m ook weg!

Wat we bij De Fysio Man veel horen is dat mensen oefeningen meekrijgen van hun fysio, en dat ze het moeilijk vinden om deze eenmaal thuis ook echt uit te voeren. Of, zodra de klachten verdwijnen, stopt men met de oefeningen. Heel begrijpelijk, maar het risico dat de klachten dan weer terugkomen is erg groot.

Daarom hebben we ervoor gekozen om een speciale vorm van Pilates aan te gaan bieden in onze praktijk. In deze lessen kun je ervoor zorgen dat je niet alleen klachtenvrij wordt, maar ook blijft!

Hoe dit er uit gaat zien lees je in het volgende artikel!

Aanmelden?

De eerste proefles is woensdag 14 december, 18:30-19:30 uur.

Schrijf je via onderstaande link (Kies in het menu voor 'Reset-Pilates') of bel Joe of Sterrin om je aan te melden:

Joe: 06 3814 3063

Sterrin: 06 1488 5252

Joe McConnell is fysiotherapeut en Pilatesdocent bij De Fysio Man. Hij heeft zijn opleiding afgerond aan King’s College in Londen en is sinds 2012 werkzaam als fysiotherapeut.

Sterrin Beekman is een gediplomeerd personal trainer en expert op het gebied van core, revalidatietraining en voedingsadvies bij De Fysio Man.