(Kick)boksen / Zaktraining

Boksen is een vechtsport waarbij je je handen gebruikt en verschillende stoot technieken oefent. Bij kickboksen gebruik je ook je benen en train je dus stoot én traptechnieken. Dat kan op de zak of op elkaar (sparren).


Is (kick)boksen iets voor mij?

Bij Het Sportlokaal trainen we alleen op de zak. Je traint in een groep onder begeleiding van een professionele trainer. Een les begint met warming-up oefeningen gevolgd door oefeningen op de zak. Je vormt hierbij duo’s waarbij je om en om de zak vasthoudt terwijl de ander oefeningen uitvoert. Met (kick)boksen train je je hele lichaam. Je bouwt hierbij spierkracht en conditie op.

(Kick)boksen is ideaal om je conditie, coördinatie en reactievermogen te verbeteren. Bij deze sport(en) gaat het om snel nadenken en reageren. (Kick)boksen is daarnaast dé ideale uitlaatklep voor stress. In een uur stoot en trap je alle spanning eruit.

Hoe bereid ik mij voor op een (kick)boks les?

Iedereen kan meedoen, je hoeft geen ervaring te hebben. Voor (kick)boksen heb je handschoenen en eventueel scheenbeschermers nodig. Deze kun je lenen bij Het Sportlokaal. Ook kun je natuurlijk je eigen spullen meenemen als je die hebt. Verder raden we je aan om een kort sportbroekje of een legging te dragen. Iets waarin je goed flexibel kunt bewegen. En, omdat je flink gaat zweten, zijn een handdoek en flesje water onmisbaar. (Kick)boksen doe je op blote voeten, je hebt dus geen sportschoenen nodig.

Lichamelijke klachten?

De Fysio Man maakt gebruikt de nieuwste methodes in de fysiotherapie.

80% van onze patienten is binnen 1 tot 3 behandelingen klachtenvrij.

De Fysio Man kent geen lange wachtlijsten, is ook ‘s avonds open en heeft contracten met alle zorgverzekeraars.