YOGA

Yoga richt zich op het herstellen van de balans tussen lichaam en geest. Dit wordt bereikt doormiddel van houdingsoefeningen en ademhalingstechnieken. Na elke les zult je merken dat je spieren soepeler en leniger aanvoelen. Met Yoga train je je hele lichaam en je leert te ontspannen. Bij Het Sportlokaal geven we Yin en Ying Yang yoga.

Contact opnemen
Direct bellen
DE FYSIO MAN

YIN YOGA

Yin yoga bestaat uit een serie poses die je voor langere tijd vasthoudt. Deze vorm van yoga richt zich vooral op het versterken en versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Een Yin yoga les is een rustige les waarbij je de tijd kunt nemen voor je lichaam. Je hoeft dus niet heel intensief aan de slag zoals bijvoorbeeld bij power yoga. Het gaat erom dat je leert om je spieren zoveel mogelijk los te laten in plaats van aan te spannen.

DE FYSIO MAN

VINYASA YOGA

Vinyasa Yoga is een dynamische vorm van yoga waarbij de focus ligt op het verbinden van de ademhaling met beweging. Elke les is weer anders en bestaat uit een creatieve flow van yogahoudingen. Door de flow en de variatie in de houdingen zal je veel verschillende spieren gebruiken, flexibiliteit ontwikkelen en je geest tot rust brengen. In deze les reis je van inspanning naar ontspanning, wat voor meer balans zorgt in lichaam en geest. In elke houding zijn variaties mogelijk om het meer of minder zwaar te maken, wat Vinyasa Yoga zeer geschikt maakt voor alle levels.

DE FYSIO MAN

YIN YANG YOGA

Yin yang yoga is een combinatie van Yin yoga met Yang elementen. Wat bedoelen we hiermee? Bij yin yoga richt je je vooral op het loslaten van spieren, het flexibel maken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten. Je blijft voor langere tijd in een bepaalde positie. Yang richt zich op de kracht in spieren. Denk bijvoorbeeld aan power yoga waarbij je kortere tijd in een bepaalde houding blijft en sneller doorgaat naar de volgende positie. Yin yang yoga is dus een combinatie. Je bent aan de ene kant bezig met spieren loslaten en aan de andere kant met spieren aanspannen.

DE FYSIO MAN

HOE BEREID IK MIJ VOOR OP DE YOGA LES?

Nog nooit een yoga les gevolgd? Geen probleem. Onze lessen zijn toegankelijk voor beginners en mensen die al ervaring hebben met yoga. Matjes zijn aanwezig bij Het Sportlokaal maar als je het fijn vindt kun je je eigen matje meenemen. Daarnaast is het handig om een handdoek en flesje water bij je te hebben. We raden je aan om comfortabele en elastische kleding te dragen zoals een yoga broek of sport legging. Niet te wijd, want dat kan in de weg gaan zitten. Aangezien je yoga uitvoert op blote voeten hoef je geen sportschoenen mee te nemen.

Benieuwd naar de sportlessen?

Lijkt het je leuk om een van onze sportlessen te volgen? De Fysio Man is van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 10.00 en 15.00 uur. Neem gerust eens contact op! Dan kunnen wij samen de mogelijkheden bespreken.    *Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.