PILATES

Pilates werd tijdens de tweede wereldoorlog ontwikkeld door Joseph Pilates om de revalidatie van oud-soldaten te verbeteren. Pilates bestaat uit een serie vloeiende bewegingen en wordt ook wel vergeleken met yoga.

DE FYSIO MAN

WAT IS PILATES?

Het verschil met Yoga is dat Pilates zich voornamelijk richt op het versterken van ‘de core’. Daarmee bedoelen we buik, nek, bekken- en rugspieren. Daarnaast richt Pilates zich op dieper gelegen spieren. Het uiteindelijke doel is: een betere houding. En een betere houding betekent minder lichamelijke klachten.

Een ander pluspunt is dat je van Pilates een lekker strak lijf krijgt (in combinatie met de juiste voeding natuurlijk). Het is niet voor niets een populaire sport bij celebrities zoals Miley Cyrus, Tiger Woods en Madonna.

DE FYSIO MAN

IS PILATES IETS VOOR MIJ?

Heb je last van nek- of rugklachten (en pijn)? Dan is Pilates een goed idee. Als je pijn hebt ga je vaak minder of op een verkeerde manier bewegen. Met Pilates proberen we dit te herstellen. Doormiddel van bepaalde oefeningen bouw je kracht op en blijven je rugspieren in beweging. Op die manier leer je op de juiste manier te bewegen.

DE FYSIO MAN

HOE BEREID IK MIJ VOOR OP DE PILATES LES?

Pilates is geschikt voor iedereen, of je nou heel veel sport of helemaal niet. Je hoeft je lichamelijk dus niet voor te bereiden. Materialen worden verzorgd door Het Sportlokaal maar als je het fijn vindt kun je je eigen matje meenemen. We raden je aan om comfortabele, elastische kleding te dragen. Niet te wijd want dat kan in de weg gaan zitten. Een yoga broek of een sport legging is een goede keuze. Pilates wordt uitgevoerd op blote voeten, sportschoenen heb je dus niet nodig. Wel is het handig om een handdoek mee te nemen en een flesje water.

Benieuwd naar de sportlessen?

Lijkt het je leuk om een van onze sportlessen te volgen? De Fysio Man is van maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar tussen 10.00 en 15.00 uur. Neem gerust eens contact op! Dan kunnen wij samen de mogelijkheden bespreken.    *Dit formulier slaat je gegevens op zodat we contact met je op kunnen nemen. We zullen deze gegevens nooit delen met derden. Bekijk onze privacyverklaring om meer te lezen over de manier waarop we je gegevens opslaan.