Dry Needling

Dry Needling is een behandeltechniek, waarbij een speciale gesteriliseerde fijne naald (acupunctuurnaald) in huid en spier wordt gebracht. Dit is een ‘droge’ naald en geen holle naald. Er wordt geen vloeistof in de spier gebracht, vandaar ook de naam ‘dry’ needling. Deze techniek is uiterst effectief voor behandeling van triggerpoints, oftewel spierknopen.


Een spierknoop kan ontstaan door een spontane verkeerde beweging of als gevolg van een ongeval. Ze kunnen ook ontstaan door langdurig een verkeerde houding aan te houden of veel repeterende bewegingen te maken. Langdurig de spieren niet gebruiken, bijv. na gips, ‘slappe’ ligamenten in enkels of knieën of stress kunnen ook allemaal tot spierknopen leiden.

Door in een spierknoop te prikken treedt er lokaal een twitch-respons op. De spier trekt even kort samen en zal daarna langdurig ontspannen. De doorbloeding in het aangedane gebied kan dan weer op gang komen, zodat afvalstoffen worden afgevoerd en voedingstoffen en zuurstof weer aangevoerd. Zo kan de spier zich herstellen en verminderd de pijn.

Alle Fysiotherapie-technieken

Bij de Fysio Man maken we gebruik van verschillende therapeutische behandelvormen die een bewezen sneller effect hebben.

Lichamelijke klachten?

De Fysio Man maakt gebruikt de nieuwste methodes in de fysiotherapie.

80% van onze patienten is binnen 1 tot 3 behandelingen klachtenvrij.

De Fysio Man kent geen lange wachtlijsten, is ook ‘s avonds open en heeft contracten met alle zorgverzekeraars.