Craniofaciale therapie

Craniofaciale therapie, beter bekend als CRAFTA is een internationaal erkende onderzoeks- en behandelmethode binnen de fysiotherapie die zich richt op problemen in het gebied van de kaak, gezicht, hals/nek en de schedel.


Wanneer er sprake is van chronische spierspanning of letsel, zijn er meestal verklevingen (banden van pijnlijk en stijf weefsel) in de spieren, pezen en gewrichten. Deze verklevingen kunnen de bloedsomloop blokkeren en pijn en ontstekingen veroorzaken en daarnaast kunt u zich minder goed bewegen.

Bij De Fysio Man wordt dit specialisme aangeboden door een fysiotherapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van deze gebieden. De CRAFTA therapie is ontwikkeld in de jaren 90 en momenteel de meest gekozen therapievorm om kaakklachten te behandelen.

Craniofaciale therapie is zeer effectief bij de volgende klachtenbeelden:

  • Hoofdpijnklachten
  • Pijn in de kaak, kauwstoornissen, slikproblemen, knars of klemklachten van de kaak
  • Tandpijnen, aangezichtspijn, occlussiestoornissen (verkeerde beet van de kaak)
  • Duizelingen, evenwichtsstoornissen of oorsuizen (tinitus)

Is deze behandeling geschikt voor mij?

Na een uitgebreid intakegesprek en onderzoek worden de klachten in kaart gebracht en wordt er samen een behandelplan opgesteld. De behandeling bestaat uit informeren/ adviseren, manuele technieken en een op maat gemaakt oefenprogramma. Tevens krijgt u handvatten aangereikt waardoor u meer controle over eventuele klachten krijgt.

Verwijzing en vergoeding

Voor de CRAFTA therapie is geen verwijzing nodig. Heeft u wel een verwijzing van u specialist gekregen? Neemt u die dan mee en overhandig hem aan de fysiotherapeut.

CRAFTA therapie wordt vergoed vanuit uw aanvullende verzekering (fysiotherapie). Heeft u geen aanvullende verzekering? Onder het kopje tarieven vindt u de kosten voor de behandeling.

Alle Fysiotherapie-technieken

Bij de Fysio Man maken we gebruik van verschillende therapeutische behandelvormen die een bewezen sneller effect hebben.

Lichamelijke klachten?

De Fysio Man maakt gebruikt de nieuwste methodes in de fysiotherapie.

80% van onze patienten is binnen 1 tot 3 behandelingen klachtenvrij.

De Fysio Man kent geen lange wachtlijsten, is ook ‘s avonds open en heeft contracten met alle zorgverzekeraars.