4xT methode Amsterdam-West

Gewrichtsklachten zoals schouder-, bekken- of kniepijn komen veel voor en zijn erg vervelend. De 4xT methode is een effectieve behandelmethode voor gewrichtsklachten en bestaat uit vier stappen. Voor de 4xT methode kun je bij De Fysio Man in Amsterdam-West terecht. Ons team helpt je graag van je klachten af zodat je weer pijnvrij kunt bewegen!

Wat is de 4xT methode?

De 4xT methode is ontwikkeld door Physio Pysics. De methode wordt toegepast bij de behandeling van orthopedische gewrichtsklachten zoals rug-, nek- en knieklachten. Tijdens de behandeling wordt het bindweefsel hersteld en de mechaniek in de gewrichten verbeterd. Hierdoor ervaar je minder tot geen pijn meer en kun je makkelijker bewegen. De 4xT methode richt zich niet op de oorzaak, maar gaat op zoek naar de oplossing van het probleem. De 4xT methode is geschikt voor gewrichtsklachten van:

De behandeling

De 4xT methode bestaat uit vier stappen.

Test

Er wordt gekeken hoe het pijnlijke bindweefsel voelt en in welke richting het zich wil vormen. Op deze manier wordt de voorkeursrichting van de behandeltechniek bepaald.

Tape

Met behulp van tapetechnieken wordt het bindweefsel in de juiste richting gestuurd.

trigger

De spieren worden ‘wakker geschud’ met behulp van verschillende bindweefseltechnieken.

train

De spieren worden getraind ter versterking en herstel van het lichaam. Dit gebeurt zodra het lichaam na de vorige fases pijnvrij is.

Waarom is de 4xT methode effectief?

Bij de traditionele fysiotherapie staat de behandeling van de spieren centraal. Spieren, botten en bindweefsel worden als aparte structuren gezien. Bij de 4xT methode staan niet de spieren centraal, maar de fascie. Fascie is het centrale bindweefsel dat alle botstukken, gewrichten, spieren en organen omringt en alles met elkaar verbindt. Door verklevingen van de fascie verandert de trek- en drukkracht, waardoor bewegingen worden afgeremd, spieren verzwakken en pijn ontstaat.

Bij de 4xT wordt bepaald welke techniek, welke locatie van de techniek, welke richting van de techniek en welke intensiteit het meest effectief is voordat deze wordt toegepast. Ook bij oefeningen wordt vooraf getest wat de positieve richting is, voordat een oefening gedaan wordt. Dit maakt de 4xT methode zeer effectief. De symptomen zoals pijn, spierspanning, instabiliteit of spierzwakte worden niet behandeld, de oorzaak van de klacht wordt opgespoord en aangepakt.

4xT methode door De Fysio Man

De Fysio Man in Amsterdam-West helpt je graag van je gewrichtspijn af. Met behulp van de 4xT methode zorgen wij er voor dat jij weer pijnvrij verder kunt bewegen! Neem nu contact met ons op voor een afspraak.